2013. július 5., péntek

Liebster Blog Award

Egyik kedves és rendszeres olvasóm, aki szintén hódol a blogírás szépségeinek, bizonyos Kaposznyák Viktória (a Lélekbuborék néven szereplő blog büszke tulajdonosa), a mai napon azzal lepett meg hogy eme szép díjjal jutalmazta eddigi munkámat:



A gesztus nagyon jól esett, mert ugyan nem vagyok az a mindent ünneplő típus, de ha az ember munkáját elismerik, az mindig jó. Nagyon jó. Sőt fantasztikus, lelkesítő, kebleket melengető, bizsergető... egy szó mint száz, remek. És nagyon szépen köszönöm, hogy megtiszteltél eme kitüntetéssel, és a figyelmeddel. Természetesen minden más olvasóm kitüntető figyelméért is nagyon hálás vagyok, hisz ha ti nem lennétek, akkor én sem írogatnék. Na de a lényeg. Mint minden díj, ez is jár kötelességekkel is, nemcsak jogokkal. A díj nem áll meg egy embernél, hanem továbblép, méghozzá úgy, hogy a díjazott (jelen esetben én), továbbadja tíz másik blognak, amiket követ, amiket szeret, és amiket olvasni szokott. Azt hihetnénk hogy eddig egyszerű - merthogy az is, de van még tovább. A díjazó (jelen esetben én) feltesz tíz kérdést, amire az általa díjazott blogtulajoknak válaszolni illik (egyszerűbben: Vikinek volt tíz kérdése, amit én most itt meg fogok válaszolni, és nekem is lesz tíz kérdésem, amit az általam díjazott bloggereknek kell majd megválaszolniuk). Ami még fontos! A díjazott blogok követőinek a száma 200 alatt kell hogy legyen, illetve a jelölteket mindig értesíteni szükségeltetik a saját blogjukon arról hogy jelölték őket (merthogy tudniuk kell arról, hogy mit is kell majd nekik is tenniük). Ha esetleg nem lettem volna világos, akkor a "Lélekbuborék" feliratú linken, elolvashatjátok a dolgot Viktória honlapján is. Ő egyszerűbben pontokba szedte a teendőket.

És akkor íme Viktória kérdései, illetve azokra a válaszok.

1.Melyik az a hely, ahol akár egyedül is eltöltenél hosszabb időt?
Fogós kérdés, merthogy leginkább mindenhol szeretek egyedül lenni, kivéve amikor nem. Ha csak egy választásom lehetne, akkor talán két eshetőséget tudnék mondani (jellemzően saját magam egyszerűségére):
a, víz alatt, búvárkodva - még sosem csináltam, de van egy komoly ábrándozásom, ami bálnákkal kapcsolatos (a rokonság...). Bár az ember tűrőképessége erősen korlátozott ha a vízben lévő pancsikolásokról van szó, mégis, ide nekem egy kopoltyút, és éveken keresztül boldogan elúszkálgatok.
b, hegyi kunyhó, hatalmas masszív gerendákból, akkora kandallóval, amiben állva elférek, közel s távol senki emberfia... imádnám! Kérdés mit értünk hosszabb idő alatt, mert szerintem azt a csendet, ami ezt a környezetet jellemezné, maximum olyan két héten belül elunnám, és utána sikítva menekülnék vissza a városba.

2.Mi volt a jeled az óvodában?
Halacska. Tudom, tudom... anyámnak is ferde a humorérzéke.

3.Melyik kedvenc édességed?
Inkább melyik édességet nem szeretem. Ha nagyon priorizálni kellene, akkor a belga csokit tenném az első helyre. De a mogyorókrém is belefér minden gond nélkül, nagyobb lelki gubanc esetén evőkanállal.

4.Miért vezetsz blogot?
Isten segítse meg azt, aki fel meri tenni nekem ezt a kérdést. Sok oka van. A legnyomósabb: rengeteg a mondanivalóm. A második legnyomósabb: akik körülöttem élnek, kezdtek már besokallni. Ha a komoly megközelítést vesszük: szeretek írni, szeretek ismerkedni, nevetni, és olykor sírni. Ez egyedül kevésbé szórakoztató. De ha adott egy jó társaság... Ha pedig a mély filozofikus részt vesszük: nem hiszek nagyon a materiális dolgokban, szerintem az életet a szép pillanatok teszik kerekké, és a szép pillanatokat pedig egymásnak köszönhetjük. Keresem a szép pillanataimat.

5.A családod tudja hogy blogot vezetsz?
Ó igen. És a barátaim is, és a kollégáim is. Maradjunk annyiban, hogy nehezen megkerülhető a személyiségem. Egyszer kötelező jelleggel mindenkinek fel kell esnie bennem, és ha én egyszer kinyitom a számat...!

6.Ha lenne egy kívánságod, mi lenne az?
Világbéke? Khm... komolyan? Nem tudom. Sosem gondolkoztam el ezen a kérdésen igazán. Talán egy kis nyugalom az jó volna, leginkább saját magamtól. De akkor megint változna a mostani kép, és ez a kép jelenleg, úgy kerek ahogy van. Nem vennék el belőle semmit, és nem tennék hozzá semmit.

7.Mi az utolsó könyv amit olvastál?
Julia Quinn: Sir Philipnek szeretettel - Day után kellett valami, ami visszaállítja az emberiségbe vetett, nemlétező hitemet.

8.Van-e fóbiád?
Ááááá... nincs! Soha nem is volt! Nekem?
Iszonyúan rettegek a magasságtól. Egyszer másztam fára életemben, akkor is majdnem a tűzoltókat kellett kihívni, hogy leszedjenek. Még a mély vízben is rosszul vagyok, ha nem látom hol az alja. Ezenkívül mindent utálok, aminek ízelt lábai vannak, és abból is több mint egy pár, ami zümmög, csíp, harap, sziszeg. Érdekes módon azonban a denevérekkel semmi bajom. Ha valami szőrös, az is jöhet. Bírom a tevéket is (mókás állatok), és rajongok a lovakért (ha most elkezd valaki röhögni azt leütöm! :D)...

9.Milyen hangszeren játszanál a legszívesebben?
Nem a furulyát fogom mondani... hahaha...
Imádnék zongorázni, de túl rövidek hozzá az ujjaim. Ahogy a gitárhoz is, pedig az még volna is itthon.

10.Képes vagy-e felnevelni növényeket? (Én nem :D )
Egy időben ment a dolog, de úgy az elmúlt tíz évben minden zöld megadta magát a környezetemben. Még a kaktuszaim is. De a gyermekem jól van! Szerintem a dolog nyitja abban rejlik, hogy őt nem kell locsolni.

És akkor íme az én kérdéseim a jelöltjeimnek:
1. Ha állat lehetnél, milyen állat lennél, és miért?
2, Melyik tulajdonságod tartod a legrosszabbnak?
3, Elégedett vagy-e a mostani helyeddel a világban, illetve saját magaddal? Ha változtathatnál, min változtatnál?
4, Allergiás vagy-e valamire? És ha igen, mire?
5, Melyik a kedvenc könyves vagy filmes karaktered? Miért?
6, Milyen lenne számodra a tökéletes nap?
7, Vannak-e bakancslistád? Ha van, akkor mi szerepel az első három helyen?
8, Melyik a legkedvesebb női, illetve férfi neved?
9, A pohár szerinted félig üres, vagy félig teli?
10, Mi volt életedben eddig a legnagyobb teljesítményed, amire büszke vagy?

És akkor akikre én gondoltam (ja igen, a díjazottakat linkelni szükséges!):

Remélem mindenkinek sikerül ezzel a kis kedveskedéssel szép perceket lopnom a napjába!


Share:

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a díjat! :*

    VálaszTörlés
  2. Én is köszönöm a díjat! :) Teljesen bearanyozta ezt az amúgy is szép napot/estét. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Engem is megindított a sajátom. Lássuk be az öltet jópofa! :D És nincs mit, és szívesen, nem rajtam múlott. :D

      Törlés
  3. Köszönöm szépen! Most hihetetlenül boldog vagyok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis figyelmesség, nem több, de marha jó! :D Igazán nincs mit, nem nekem köszönhető. :)

      Törlés