2012. december 12., szerda

Sara Fawkes: Amit csak Ő akar /2012/

Nagyon vártam már ennek a könyvnek a megjelenését. De minek! Édes Krisztusom, lesz még ebben az életben olyan könyv, ami képes lesz magával ragadni? Mert kérem szépen, kedves férfiak, eddig is bizonyos volt, hogy mi nők szeretünk elrugaszkodni a valóság talajáról amikor a tökéletes férfit megálmodjuk (már aki, én büszkén vállalom, hogy sosem tettem ilyet!), de mostani írónőnk messze túlszárnyal mindenkit a képzelgésével. Így kedves teremtés koronái, halljátok/olvassátok az igét, milyennek kell lennetek, ha meg akartok fogni magatoknak egy bamba, végtelenül irritáló, és valami rémisztően sekélyes nőt...



1, Légy milliárdos! Alapfeltétel. Ha nincs minimum egy jól jövedelmező vállalatcsoport a tulajdonodban, akkor szóba sem állnak veled. Ezt már E L James is megírta.
2, A "légy határozott" már nem elég... Most már minimum öt éves tapasztalattal kell rendelkezned elit kommandósként, lehetőség szerint valamelyik nagyhatalom kötelékén belül. Mesterlövészi kiképzés előny, és jó ha minimum dandárparancsnok voltál, de nem feltétel.
3, Az átlagos magasság lejárt téma... 200 centi alatt nem férfi a férfi! (Mondjuk ezt komolyan nem értem. Mert oké, legyen magas egy pasi, de belegondolt már bármelyik írónő is abba, hogy egy magas pasinak, mondjuk nagy a... lába? Viccen kívül. Mi szexi van egy 48-as csónakban?)
4, Drótszőrűek előnyben! Ha kezelhetetlen, és vékony szálú a hajad, cseréld le a fejed! Kész. Nincs apelláta.
5, A lehengerlő jóképűség elengedhetetlen. De csak alap! Az hogy helyes vagy, rendben, de ezen felül karizmatikusnak is lenned kell! Meg kell tanulnod, hogyan nézz, hogy szikrákat szórjon a szemed, és pillantásod erejével trollokat szelídíts meg. Majd ugyanezzel a marcona tekintettel, tanulj meg elgyengült is lenni. Olykor nem árt ha egy-két könnycsepp ott csillog a szemedben, de ne sírj! Soha! Ehhez szigorúan tartsd magad! Ne feledd: bármennyire is meghatott vagy, és elérzékenyült, te FÉRFI vagy!
(Na kinek kezd már elege lenni?)
6, A szex. Az fontos. Kritériumok: ha fáradt vagy, ha beteg, akár haldokolhatsz is, 30 másodpercen belül erekciót kell produkálnod! De nem ám olyan félárbócosat! Igazi, betonfúrásra is alkalmas keménységet. Még akkor is, ha ehhez nincs semmi motivációd. Ha a párod reggel, kialvatlan fejjel, gyűrötten, és szájszagúan kibotorkál a szobából, és úgy hörög, mint egy zombi... nos neked akkor is tisztelegned kell! Nem igaz hogy mi nők kielégíthetetlenek vagyunk! Nem is tudom honnan ered ez a légből kapott butaság! Hiszen cirka 5-6 órányi intenzív dugattyúzás után, képesek vagyunk akár egy óra szünetet is tartani. Persze ennek is megvannak a szabályai. A legfontosabb: ne élvezz el! Ha már lilul a a fütykösöd, mert megalvadt benne a vér, nos akkor se! Vagy de, de akkor életbe lép a 30 másodperces szabály, közvetlenül a megkönnyebbülés után.
7, Ami még elengedhetetlen: humor, sárm, udvariasság, és költői szónoklatokra való hajlam, de persze ennek ellentettje is elengedhetetlen: a mocskos beszéd. Kufirc közben fogalmazz úgy mint egy kocsis. Mint kiderült, mi erre gerjedünk...
8, Testalkat területén nincsenek nagy elvárások. Egyszerű: minden izomcsoportod legyen kontúros, acélos. Ha lapos a feneked, vagy példának okáért kicsit párnásabb vagy... Hát akkor rácsesztél. Menj papnak!

Ha a fenti elvárásoknak eleget teszel, kérlek nekem is jelezz! Nem akarlak lerohanni, de nagyon kíváncsi lennék rád!
Még egy fontos alapszabály. Amennyiben beleillesz a tökéletes férfi leírásába, akkor egy pontot mindig tarts szem előtt. Csak és kizárólag, az átlagos megjelenésű, suta, bárgyú, nőt szeresd meg! Ne ringasd magad álmokba, a jó nők csak kihasználnak, és nem értékelnek... Mert aki jól néz ki, az biztos hogy önző, és felszínes. Ez egyenes irányú következmény. Szóval keresd a szénnek álcázott gyémántot, több tonnányi szén közt. Jó mulatást!

Valamit viszont írnom kéne a könyvről is, ha már könyves blogot vezetek.
Annyi bajom volt ezzel a remekkel, hogy azt sem tudom hol kezdjem. Főhősnőnk Lucy egy teljes érzelmi analfabéta. Semmi, de tényleg semmi nem borítja meg. Sehol az öröm, vagy a kétségbeesés. Olyan statikus érzelmileg, mint egy kiegyenesedett EKG görbe. El fogom veszteni az állásomat... de itt ez a remek férfi, aki tegnap szó nélkül megujjazott a liftben, majd akit én csőröztem le ugyanaznap délután a parkolóban, és azt mondja, legyek a személyi asszisztense, igen úgy is... Nem is tudom, nem is tudom. Majd fél perc merengéssel később, persze hogy igen a válasz. Aztán egy laza csuklómozdulattal átmegyünk pornósba, és jön a "hajolj az asztalra!", meg a "lábakat szét!", és csak hogy hű legyek pejoratív önmagamhoz a "de basznivalóan gyönyörű lány vagy te!"...És még nem vagyunk túl a könyv első harminc oldalán!
Persze minden ínyencség felvonultatásra kerül. Lesz itt anális szex, kikötözés, dildók, bilincsek, fellógatás, korbács... Elfáradtam amíg olvastam. Agyilag amortizálódtam le. A stílustalan fogalmazás elvette minden kedvem. Főhősünk jobbára egész könyvben meg sem szólal, de mindig jelentőségteljesen néz...Halvány lila gőze nincs az olvasónak, hogy most akkor ez egy modortalan bunkó, vagy egy szociopata seggfej. Hogy beteg ember, az biztos. Ahogy főhősnőnk is. Ez a könyv elvileg egy romantikus, erotikus iromány lenne. A második még csak oké, na de az első jelzővel, még nyomokban sem találkozni.
Túl lapos lett volna a történet, ha csak két érzelmi tuskó szexuális afférjait jeleníti meg, így írónőnk volt olyan kegyes, és a könyv második felét amatőr thrillerré varázsolta. Van itt kérem szépen minden! Mérgezés, bérgyilkos, lövöldözés, robbantgatás, emberrablás, verekedés...Valami szörnyen sablonosan felépítve. A teljes hihetetlenség, és az ízléstelen túlzás kereteit tágítgatva, addig, ami már fáj, mind idegileg, mind érzelmileg, mind stílusilag.
Ezek után már nem reménykedem. James első könyve jó volt, egyben volt. Day másképp ugyan, de azért értelemszerűen ragadta meg a témát, és benne van az esélyesekben, James-szel ellentétben aki a második könyvnél már kipergett nálam. És most ez... Ha nem fájna a kiadott pénz miatt a szívem esküszöm elégetném, vagy apró cafatokra tépném. De mivel arra tanítottak, hogy az írott szó érték (ezt ennek a könyvnek az esetében erősen kétségbe vonom), így nagyon mélyen eldugtam a polcom aljára, és terveim szerint soha elő sem veszem. 
Share:

21 megjegyzés:

  1. Ha neked nem kell, nyugodtan nekem adhatod karácsonyi ajándékként. :D Úgy is szeretem magam kínozni az ostoba olvasnivalókkal.
    Végigröhögtem az egész kritikád, faxa lett, mint mindig. :D:D

    VálaszTörlés
  2. Köszi... .d Levélcímed? Esküszöm elpostázom! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, de lekésted, már megvan. :D Igaz e-book, de jó lesz úgy is. :))

      Törlés
  3. Hát mit is mondjak elvárt közlendőként... Milyen szép is az élet, hogy ilyen egyszerű nektek megfelelni. Persze érdemes megnézni a statisztikát is... 2012-es adatok szerint 1226 milliárdos van, ebből ~110 nő, tehát marad 1100 mondjuk. Kb minden ötödik ember túlsúlyos, szóval kétszáz minusz, marad 900... újabb 20% kiesik, akinek statisztikailag hosszú haja van, marad kb 700 a 7 milliárdból. (Ebből ex-kommandósokat nem emeltem ki, mert 0 lenne, és elromlana a játék :D). A 2 méter feletti férfiak száma amerikában kb 0.5% lehet (4% a 190 felettiek aránya), tehát mondjuk 4 ember marad... A többit (magabiztosság, humor, szexuális tapasztalat most tételezzük fel hogy megvan)
    Mivel a föld száraz 135 millió négyzetkilométer (149 millió minusz 14 az Antarktisz), így nagyjából minden 33,75 millió négyzetkilométerenként lehet egy ilyen ember, ami Európa területének háromszorosa...

    Sok sikert a vadászathoz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem te is tökéletes vagy... :D (Hát még a férjem! :))

      Törlés
  4. Jah és ugye a lakosságot számítva ez 5,71-szer 10 a mínusz tizediken, tehát 0,000000000571 ha jól számolom. Az ötös esélye lottón 0,00000002275%, ami 400-szorosa az ilyen pasikénak (ugyanakkor sokkal jobb az esély, mint kétszer megnyerni egymás után az ötöst, mert annak 10 a mínusz tizenhatodik nagyságrendű az esélye :D)

    VálaszTörlés
  5. Egyébként ide ajánlanám már akkor ezt a rendkívül szuper videót arról, hogy mi is az értelme annak, hogy tudományos területeken 10 hatványaival számolnak

    http://ed.ted.com/lessons/michael-mitchell-a-clever-way-to-estimate-enormous-numbers

    Példaként azt a klasszikus példát hozzák, hogy számoljuk ki kb hány zongorahangoló van Chicago-ban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ééééés ha eddig nem tudtuk volna, akkor most vált volna nyilvánvalóvá, hogy analitikus vagy. Nem kicsit. :) Amúgy a statisztikában csak akkor hiszek, ha én hamisítottam. :D De amúgy remek levezetés. Röhögtem. Sokat. :)

      Törlés
    2. hát de azt tudtuk hogy túlanalitikus vagyok

      Törlés
  6. Roselyn! Köszönöm a szép pillanatokat, halálra röhögtem magam, a könnyem is folyt tőle.
    Írhatnál könyvet ebben a stílusban, mint a könyvismertetőd, minden könyvedet garantáltam megvenném!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Atiz!

      Igazán örülök, hogy sikerült egy kis vidámságot csempésznem a napodba. Ez nekem mindig remek hír. :) Könyvírás terén igyekszem én, csak még nem jött össze. Hátha majd egyszer... Még egyszer köszi a dicsérő szavakat, jól esett. :)

      Törlés
    2. Nem jött még össze? Na most mondtál hülyeséget. o.O Másnak is higgy néha (pl nekem :P), ne csak magadnak. Remélem lassan megkapom a könyved második részét. :)

      Törlés
    3. Na az a könyv, az nem lesz meg idén. Örülök ha az ünnepeket végigviszem idegösszeroppanás nélkül! :D Igyekszem, igyekszem... :D A nem jött össze pedig úgy értendő, hogy nem adják ki, mivel nem is próbáltam meg kiadatni. :D Hiszek én neked! Sőt nagyon is örülök, hogy tetszett a könyvem. :)

      Törlés
  7. Eszméletlen vagy...könnyesre röhögtem magam....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm... :) Örömömre szolgál, hogy sikerült megnevettetnem Téged! :)

      Törlés
  8. Nagyon jol szorakoztam az irasodon minden szavaval egyet ertek. Altalanos iskolaba fantaziadusabb fogalmazasokat irtam, mondjuk szex nemigen volt benne. :D Azok is hogy vannak leirva edes istenem! Altalaban ha ilyesmit olvasok megmozdul bennem valami, hisz nem vagyok fabol, de itt semmi. Csak megrokonyodott keppel bamultam a sorokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A megrökönyödés ismerős érzés. :D Amennyiben fogsz még hasonló jellegű könyvet olvasni, akkor kapaszkodj meg, mert vannak ettől lentebb lévő könyvek is, sajnos. :D Örülök ha tetszett, amit írtam. :D

      Törlés
  9. Az írásodon megint nagyon jót nevettem, és minden betűjével egyet értek.
    Nálam ennek a könyvnek a befejezése is kiütötte a biztosítékot. Ezt még folytatni akarja az írónő, vagy nálam kimaradt pár utolsó lap? Vagy tényleg ez a vége, hogy megint elrabolják a nőt?
    Komolyan azt hiszem lassan én is tudnék ilyen könyvet írni. A recept: Végy egy pasit, legyen 25-30 között, 2 méter magas, piszok gazdag, legyen legalább 3-3 szállodája, bárja, de minimum egy nagyon jól jövedelmező cégbirodalma, ja és ne felejtkezzünk meg az izmos testéről meg a 30 centis farkáról.Aztán kell egy bambácska 23 körüli főhősnő aki súlyos önértékelési zavarokkal küzd, és buta mint a tök. Fűszerezés képpen jöhet még a szörnyű gyerekkor és bántalmazások, egyik vagy akár mindkét főhős részéről.Aztán persze a szexuális játékszerek felvonultatása, bilincs és korbács elengedhetetlen. Sztori nem kell hogy legyen, az nem fontos. A végére egy kis happy end, és kész is a remekmű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egészen pontosan így van... Mármint ami a könyvek szerkezeti felépítését illeti. Ha nem tucatszor mondtam már magamnak, hogy megyek és én is írok egy ilyen könyvet... de nem jött össze. Kellett hozzá történet, mert nem bírom ha valaminek nincs tartalma. :D Így környezetem nagy boldogságára összejött egy szintén klisé könyvecske, ami ugyan millió sebből vérzik, de legalább jól szórakoztam míg írtam. És ne tudd meg mennyire nehéz szinonimákat keresni a kamatyolásra, egy könyv vége felé. :D Ugyanez a baj a nemi szervekkel is... :D Jó ha van ötletessége az embernek. Ezeknek a szerzőknek nincs. Ahogy fantáziájuk se nagyon. De én a technikai bakikon szoktam behalni. Azokon a helyzeteken, amit gerinctörés nélkül nem lehet kivitelezni. :D Na azok igazán tanulságosak szoktak ám lenni. Azt hiszem az asztal három főre, és a Rabul ejtett szűz c. könyvekben voltak erre a legjobb példák. :D

      Törlés
    2. Hogy nehéz szinonímákat találni ebben biztos vagyok. Látom a mostanában olvasott könyvekben, na sok helyen nem is fordítanak erre túl nagy figyelmet. A szürke századik szent tehenénél meg szent szaránál már sikítani tudtam volna :)Meg sokszor ugyanúgy írt le egy egy jelenetet a írónő, néha tiszta deja vum volt, hogy ezt már olvastam egyszer.

      Törlés
    3. A szent szar nekem is emlékezetes bomlásokat okozott...:-) meg a spirálisan...:-) Sylvia Day esetében amúgy jobban kijönnek a szexjeleneteknél az ismétlődések. De Jamest is biztos hogy nem fogom újraolvasni...:-)

      Törlés