2013. április 30., kedd

Julie Kenner: Forró rabság /2013/

Akkor megkísérlem a lehetetlen: összeszedni valami értelmeset abból a katyvaszból, amit jelen írónőnknek sikerült összehoznia. Érzem nehéz meló lesz ez, de hát azt mondják a bölcsek hogy az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik, és hát mivel az én szócsövem olyan fajta hogy csak egyszer kell megnyitni, és áramlani kezd belőle a lényegi információ - csak az, mint tudjuk - így könnyűszerrel levonható: magas hegy, nem magas hegy, akkor is megmászom ha belegebedek! - megint kezdek túl költői lenni.
Na szóval, akkor a célirány az előre...






"Egy férfi, aki mások szenvedélyével játszik.
Egy nő, aki belemegy a játékba, de nagy árat kér érte.
Damien Stark sportolóból lett milliárdos, akinek nem sokan mernek nemet mondani.
Nikki Fairchild az egyetlen nő, aki felkorbácsolja a szenvedélyét.
Milyen titkokat rejteget Niki, az egykori szépségkirálynő?
És milyen démonok üldözök Starkot?
Ki bírja tovább ezt a kíméletlen játékot?"

Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 398
Ára: 3490 Ft




Julie Kenner
Az alapok változatlanok: pasi, aki szeret játszadozni, enyhén szériahibás csajszi, szerződés - mert az most már szükségszerű, ha valaki kamatyolni akar -, mély lelki traumák - hogy mehessen a licit, szereplőink közül melyik van jobban elfuserálva -, pénz és elit társaság minden mennyiségben, és persze mindenki szép, vonzó, erotikus, stb., stb...
Először leírnám azt ami tetszett. Volt ilyen, hihetetlen, de TÉNYLEG volt! Kedves főhősnőnk helyenkénti reakciói - nem, nem a szexben - kifejezetten imponálóak voltak. Némi párhuzamot véltem felfedezni a saját lendületem, és hölgyeményünk karaktere közt - gyorsan vág az esze, és nem rest nyersen elküldeni Damient a bús fenébe, ha fel van idegesítve, és ez jó! Mert emberek vagyunk, és olykor dühösek, indulatosak, és ha nálam is szakad a cérna, akkor olykor bizony elmulasztom rátenni a lakatot a számra. És Nikki hasonló...Reprezentatív példa:






Szituáció: Nikki meg van győződve arról, hogy Damiennek köszönheti hogy kirúgták a munkahelyéről... mert a pasi irányításmániás, meg minden...Elég annyi, hogy hölgyikénk dúlva fúlva rohanja le a férfiút annak irodájában.

"- Ezt a csodálatos meglepetést! - mondja míg keresztülvág a szobán hosszú lépéseivel. Olyan szuper, olyan kurvára ártatlannak látszik, hogy ismét a láva forróságával csap ki belőlem a düh, amely már lanyhulóban volt. - Hogy rohadnál meg! - ordítom, és keményen pofon vágom, egyformán meghökkentve őt és magamat."

Na igen kérem, ezt így kell csinálni. De megnéztem volna élőben! De voltak, még sziporkái a lánykának, amik tisztességesnek nevezhetők. Az agyi kacifántjaiban is jól éreztem magam olykor-olykor...

"... Abban a percben tudom, hogy ha most azt mondaná, rázzam le a barátomat, és maradjak bent vele, megtenném. Dögöljön meg, és dögöljek meg én is, de itt maradnék Damien Starkkal."

Hogy nyers? Nem kétséges, de mivel én is hasonlóan szoktam magamban morgolódni, így a szimpátiámat elnyerte. De milyen szép is lett volna az élet, ha a többi jellemző is klappolt volna. De nem. Azt leszámítva, hogy Nikkinek néha vannak meglepően őszinte pillanatai, itt véget is ér a hősnőnk, és a saját személyiségem közti hasonlóság. Amit tudni kell: Nikki egy olyan szépségkirálynő volt, akit az anyja belekényszerített a szakmába kislány korában. Megszabta miket vehet fel, mennyit aludhat, miket ehet...és hősnőnk a felhalmozódott feszültséget kompenzálandó vagdosni kezdte magát. Combjait, csípőjét. Nem butaság, hogy egy olyan ember, aki nem ura a saját életének belemenekül egy ilyen kényszercselekvésbe. Van ilyen az életben is, meglehetősen komoly probléma, és nem is olyan egyszerűen orvosolható - ez is kap tőlem egy pipát, mivel más, mert eltérő... itt végre nem az erőszak a téma (hittem én hülye, de erről majd később). A lényeg, Nikki személyisége erős startot mutatott, ráadásul hőseink nem fekszenek össze csak valahol a 250. oldal magasságában - ergo nincs elsietve a "játék" -, és én már kezdtem elkönyvelni a tényt, hogy talán egy újabb gyöngyszemre leltem. Aztán ezek az ügyefogyottak elhálják, amit el kell, és olyan ívű zuhanás történik, amitől kedvem lett volna apró cafatokra tépni a könyvet.

A problémák:

1, A SZERZŐDÉS - Damien eltökéli, hogy kell neki egy akt Nikkiről, ezzel nem is lenne probléma. A probléma ott kulminál, hogy mindezért 1 millió dollárt ajánl a lánynak, azzal a kikötéssel hogy a festmény elkészülésének ideje alatt Nikki minden fellelhető értelemben az övé lesz. Hogy mi is ezzel a bajom? Azon túl persze, hogy teljesen felesleges volt ez ide...Először is: nálam a pénz, és az észbontó szex nem összeegyeztethető fogalmak (vagy megkapja ingyen tőlem az érintett másik fél, vagy nem kapja meg... lennének, akik erre azt mondanák hogy pocsék az üzleti érzékem, de ez van). Másodszor pedig: könyörgöm, most már csak akkor lehet kufircolni, ha ezt egy ügyvéd is ellenjegyzi?!

2, DOMINANCIA KONTRA VEHEMENCIA - tök jó, hogy minden hiperszuper vonzó pasi olyan formában domináns (NEM DOMINÁNS), az ilyen könyvekben, hogy csak és kizárólag egy cél vezérli: gyönyört adni a kiválasztott kedvesnek. Most már fix, hogy ezen írónők egyikének sincs halvány lila fogalma sem arról, miről is szólna ez az egész. A kontroll, az irányítás nem arról szól, hogy rád parancsolnak: élvezz most! Az egész cécó, az oda vezető útról szól, és az hogy megsimogatnak egy jégkockával, meg kapsz egy mellbimbócsipeszt...nos attól még nem fog a cél a teljesülni. A megadás könnyebbik része a fizikai rész. Ha valaki domináns az a lelki részre fog összpontosítani, amíg nem marad már tiszta gondolata az embernek, és az fogja mámorral eltölteni, ha látja, hogy már tényleg nem bírja a másik fél. Némi könyörgés, hogy ugyan érints már meg, és a mi hős domináns lovagunk már ugrik is? Na persze...Ez szex. Játékos ugyan, és kacérkodó is, de akkor is csak egyszerű szex. Ha odaforraszt az ágyrácshoz, akkor is csak egyszerű szex marad...

3, BIZTONSÁGI SZÓ - véleményem már kifejtve Millernél, azóta nem változott az álláspontom. Röviden: baromság az egész, de úgy néz ki olyan lesz ez is, mint a "szerződés". Ha megjelenik az ember lányának az életében egy multimilliárdos pasi, és mer vetni rád egy pillantást, akkor rögtön célszerű lerohanni a biztonsági szavaddal, és az orra alá dugni egy szerződést, ha akarja, ha nem.

4, PARANCSRA ÉLVEZÉS - egy újabb sarkalatos pont, mi megkerülhetetlen. Nem a parancsba adás tényével van bajom, mert az ilyen jellegű szexnél, ez biza előfordul. Szerény személyemnek, egyetlen problémája ezzel az egésszel, hogy kezdek irigykedni. Hősnőink kivétel nélkül már csak a pasi szemének ködös csillogásától is majd' elélveznek, és ha már az ujjaik is képbe lépnek, a teljes lezajlási idő a starttól a megkönnyebbülésig 30 másodperc, és maximum három perc között mozog. Ja igen, és ebben a könyvben sem illatozik nőiességünk édes kelyhe, hanem egyszerűen csak szaglik. Részemről a nemi testtájaknak meghatározó, vagy jellegzetes illatuk van (amennyiben karba vannak tartva). Ha szaglanak, akkor már régen rossz...

5, ERŐSZAK - na ezt figyeljétek (abszolút mélyrepülés a könyvben):

"Olyan sok minden jut eszembe, ami most támpontnak tűnik. Az arca amikor elmesélte, hogy abba akarta hagyni a teniszezést, de az apja nem hagyta. A hallgatása, amikor a szemétláda új edzőjéről beszélt, és én megkérdeztem, hogy a versenyzés ölte-e ki a teniszből az örömöt. Evelyn célozgatása a szőnyeg alá söpört titkokra. És hogy örökké ő akar irányítani. Az üzletben. A kapcsolataiban. Az ágyban. Természetesen tévedhetek, de nem gondolnám. Damient megerőszakolták gyerekkorában."

Tuti! Basszus, és te ezen még morfondírozol? Hisz irányításmániás, és mint tudjuk ez csak akkor alakulhat ki, ha minimum egyszer akarata ellenére meghágták! Sőt nem is egyszer, és nem is egy ember...Egy egész regiment, öcsém! - Ide azzal a bökővel, hadd szúrjam szíven magam...Elárulok valami egészen meglepőt. Kezeket fel, akiknek olyan munkája van, ami teljes embert, összeszedettséget, komoly koncentrációt, és odafigyelést kíván. Ahol akad stressz dögivel, és ahol minden egyes lépésedet komolyan meg kell fontolni, mert nem csak a te boldogulásod múlik a döntéseiden. Nem is kell ilyen munkakörben dolgozni, elég némi empátia ahhoz, hogy átérezhesse az ember. Nagy nyomás, minden nap egy küzdés, és sokszor a környezeted kiveszi a kezedből a legideálisabb megoldást, és valaki sérül. A felelősségérzeted megsínyli, talán még hibáztatni is kezded magad...Mit teszel? Kompenzálsz. Mindenki úgy, ahogy neki kényelmes. És vannak akik ezt a feszültséget, így kompenzálják. Ettől még nem lesz lelki nyomoronc, nem lesz depressziós, önutálattól szenvedő, világfájdalmat cipelő figura az illető. Egyszerűen csak így oldódik. És igen, vannak akik ezt is képesek kellő intelligenciával lekezelni. Ez volt az a momentuma a történetnek, ami sikeresen lefárasztott annyira, hogy már ne is érdekeljen a folytatás.

6, PEJORATÍV KIFEJEZÉSEK TÖMEGE - szereplőink nem szeretkeznek, nem dugnak, de még csak nem is kefélnek. Basznak - újfent elnézést kérek, csak idézek. A szaporulási tevékenységi stílusok közül, drága hősnőnk csak ezt ismeri - marha irritáló, már csak azért is, mert hőseink a könyv közel feléig magázódnak, illetve elvileg egy diplomázott nőről és egy zseniket megszégyenítő pasiról beszélünk, és igen előfordul olykor, hogy az ember a mocskosabb kifejezések között lavírozik, de nem állandóan. És csak hogy hősünk se maradjon le, előszeretettel ismételgeti a "pina" szót, halvány kísérletet sem téve néha a szinonimák felé fordulásra (pedig van belőlük annyi, hogy Dunát lehet vele rekeszteni). Ezen felül oldalanként minimum kétszer találkozhatunk a lucsok különbözően felhasznált/melléknevesített alakjával, és a folyni igével. Igénytelen, nem erotikus, és meglehetősen nyers, barbár megoldás egy amúgy érzéki jelenetet ily módon ledegradálni. Nem tetszett.

7, ÉRZELMI KATASZTRÓFÁK LEGYINTÉSSEL VALÓ ELINTÉZÉSE - azon kívül, hogy hőseink teljesen ki vannak fordulva a normalitásból, még a fejük felett lebegnek egy haláleset némileg tisztázatlan körülményei is. Fojtogatós szexben lelte halálát Damien exe... - ugyan mi másban is patkolt volna el szerencsétlen asszony? Az árnyékok felvetnek némi bizalmatlansági indexet, de persze ez sem olyan súlyos, hogy álmatlanul kelljen hánykolódni tőle. Ez a fonal lehetett volna érdekfeszítő, de elnagyolt, akárcsak Nikki öncsonkítási szenvedélye. Összekapkodott, "nagyobb a füstje, mint a lángja", hanyag hatást kelt, ergo teljesen felesleges hiszti, mert konkrétan nem épül rá semmi.

8, SMS ÜZENETEK KÉNYSZERES RÖVIDÍTÉSE - csak hogy lopjunk már egy keveset egy másik írótól, lehetőleg olyasmit ami már az eredeti kiötlőnél is csúfos kudarcot vallott (Miller). Kedvenceim: bi - bugyi, mó - melltartó...ehhez inkább már nem is írok semmit.

9, ANÁLIS SZEX AVAGY A TELJES MEGADÁS - bizony hölgyeim. Ha esetleg legyűrtétek volna magatokban a kényszert, hogy eme zónátokat output helyett inputként is kihasználjátok, akkor sajnos rossz hírem van. Nem vagytok elég elkötelezettek. Mert mint kiderült, ez a visszavonhatatlanság jelképe. Amennyiben ilyen formában nem vágtak még gerincre titeket, akkor nem is adtátok oda magatokat igazán. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyiben változik bármi is ha ez az opció teljesül - a nem teljesül állapothoz képest. Még szerencse hogy (legjobb tudásom és ismereteim szerint), ez a vége a "melyik lukat lehet még bevenni" című játéknak (de persze, lehet hogy tévedek, ezeknél az íróknál sosem lehet tudni).

Szurkoltam azért, hogy tíz pont legyen, de nem jött össze. Ezek volnának nyúlfarknyi gondolataim a "műhöz". Nincs mit összegezni (pocsék lenne ha a fenti kivesézés ellenére, még tudnék hozzáfűzni valamit). Jelen könyvünk felkiáltójeles: NE VEDD MEG!

Értékelés: 2 pont
Share:

19 megjegyzés:

  1. Azt a, tegnap még olyan 5 pont körül mozgott. Szép kis mélyrepülés lett. :| Sajnálom a pénztárcádat. Meg a jó könyvektől ellopott időt...
    De ezen a kritikán besírtam. :'D Köszönöm az élményt! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha okoztam némi örömöt! :D A pénztárcám még életben van, átmenetileg...Az időm... na azt sajnálom, de már kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy életem egy részét ilyen mélyenszántó gondolatok fogják kitenni... :D

      Törlés
  2. Kedves Linda,
    köszönöm szépen a kritikádat, megkíméltél egy újabb sorscsapástól. Én is olvastam Miller Meztelenjét és hasonló véleményem volt róla, mint neked, így hogy kifejtetted, hogy nagyban hajaz rá ez a könyv, inkább lemondok erről az alkotásról! :)
    Ahogy kattintgattam az Ulpius-ház honlapján, láttam a következő tartalmas remekművet a Faldöngetőt, remélem, hogy majd arról is beszámolsz, amikor megjelenik...
    Úgy látszik most az a menő, ha már eleve kitalált karakterekkel dolgozunk, ugyanis ez is egy Alkonyat fikcióból kiindult mű, mint az Árnyalat-trilógia, kérdem én, nincs önálló ötlete senkinek!? Hol halt meg a kreativitás? Miért kell egymást másolni? Nem értem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves iBaby!

      Na igen, hová tűnt a kreativitás? Hol maradnak az eredeti ötletek? Ha addig élek is el fogom olvasni az ilyen erotikus bizbaszokat...eleinte jó mókának indult, hogy na, lássuk mit tudhat ez a műfaj? Most leginkább tikkel tőle a szemöldököm. Mert először még szórakoztató, hogy egy lelkileg megfeküdt valaki kínlódását látjuk, meg zavarait...de hogy aztán özönvízszerűen mindenhonnan ugyanaz köszönjön vissza! Ráadásul lassan állandósulni látszik a tény: az írók nem ismerik az erotika, és a közönségesség közti különbséget. Valamiért kényszeresen azzal adnak nyomatékot, hogy egyre nyersebb kifejezéseket használnak. Ami megint nem volna baj, ha csak itt-ott fordulnának elő, na de hogy mindig! Könyörgöm így én is tudok írni, meg szerintem mindenki más is. A Faldöngető konkrétan még engem is megrémisztett, szóval azzal még hezitálok, de szerintem az is górcső alá fog kerülni. Ha valamit élvezek, az az, hogy kritizálhatom ezeket a könyveket. Kár hogy ritka az amikor igazán pozitívan tudok nyilatkozni. :D

      Törlés
    2. Én minden esetre szeretem a kritikáidat, mindig jókat derülök rajtuk! Jól áll neked ezen művek (még ha csak kevés érdemleges is van közöttük) kritizálása.
      Lassan már ott tartok, hogy nagyobb élvezettel olvasom sziporkázásaidat, mint magukat a könyveket (az utóbbi időben én is inkább az erotikus irodalmat részesítem előnyben)! Ugyanis sajnos sablontörténeteket gyártanak, mert igen, milyen lenne egy könyv: 1 milliárdos, 1 szerződés és 1 biztonsági szó nélkül, ja és majdnem elfelejtettem, a szexuálisan bántalmazott szereplőt (az alap), aki természetesen idősebb korában "domináns" lesz (már ha ezen alakokat annak lehet egyáltalán nevezni). Téboly!
      Ami pedig a Faldöngetőt illeti, remélem, hogy beszámolsz róla és nem csömörlesz meg a futószalagszerűen termelt sorozat-gyártott könyvektől (ha lehet hinni a külföldi olvasóknak van benne néhány jó beszólás, de nagy karaktereket nem várhatunk a műtől)!

      Törlés
    3. Mindig öröm számomra, ha azzal találkozom, hogy tetszik másnak, amiket írok. Így neked is köszönöm a dicsérő szavakat! :) Megcsömörleni nem fogok, viszont kezd fennállni annak a veszélye, hogy én magam írok már egy ilyen jellegű könyvet. Mivel az agyam kifejezetten alkalmas minél hülyébb dolgok felé vonzódni, így ötletekben nem volna hiány, és talán még arra is képes volnék, hogy megfelelően kombináljam a szinonimákat. És talán (de csak talán :)), még képes lennék némi karaktert is formálni a figuráimra. Szóval minden adott, csak időm nincs, de esküszöm ha felidegesítenek annyira, akkor meg fogom lépni! :D

      Törlés
  3. iBaby, én még a Faldöngetőről nem is hallottam, de most utánanéztem. :) Már a fülszövegről ordít, mekkora baromság. De ha jó beszólások lesznek benne, akkor talán még menthető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig. :)) Aztán meg jól pofára esek. :P

      Törlés
    2. Érdekes politika. :D Én a "morcosan nézek a világ szemébe" elv híve vagyok, így nem esel akkorát, de nem is repít fel az eufória. Most néztem meg a Molyon a könyv eddigi értékeléseit, és hát a többiekhez viszonyítva jól lehúztam - mondhatni...De bárhonnan nézem, ez akkor sem volt jó! :D Leszámítva azt az egy-két poént ami vagyon benne, de az meg nem ér meg ennyi pénzt... :D

      Törlés
    3. Kedves Annie,
      állítólag akad benne egy pár jó beszólás, a goodreads honlapján 4,27-es a könyv, és elég pozitív a visszajelzés róla, de ez volt a Meztelenül-ről is, így attól tartok Lindának lesz igaza...de a remény hal meg utoljára! :)

      Törlés
  4. Okéééé, akkor ezek szerint nem éri meg elolvasni? Én pedig annyira nagyon vágytam erre a könyvre! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos...Az én véleményem ugyebár egy a sok közül, szóval amit itt leírtam két dolgot is jelenthet:
      a, a könyv tényleg pocsék...
      b, túl magas az ingerküszöböm. :)
      A fenti állításokat fenntartom, de az a legszomorúbb az egészben, hogy a könyv feléig nem sok bajom akadt, leszámítva a mocskos beszédet, ami mindvégig jelen van. A könyv fele jó...Aztán összefekszenek, és kész, onnantól minden borul. Meg teljesen felesleges volt ezt a szerződéses aktos mizériát beleerőltetni...És a főhős személyisége sem elég kidolgozott... meg amúgy is. Szóval szerintem pocsék könyv, de eddigi értékelések alapján volt akinek tetszett. Történetesen én nem tartozom közéjük. :) Pénzt szerintem ne áldozz rá.

      Törlés
  5. Az ötven, és a crossfire után, ujabb 2 gyöngyszem, ez, meg a meztelenül.... mintha robotok írnák a könyveket. Cseréljük ki a neveket, és szórjuk frutti helyett, tuti siker.
    Azért bevallom, élveztem az olvasását, kikapcsolódásnak isteni, ha nem vársz többet.
    Az mindenesetre elmondható, ez a csaj kevésbé idegesített mint Ana :D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      Ami tényleg elmondható, hogy a hölgyemény személyisége korántsem annyira irritáló, mint Ana személyisége. És ne tudd meg mennyire sajnáltam, hogy az erős indítás után ekkora klisébe fordult a sztori. Minden kedvemet elvette, talán ezért is lett ennyire kritikus a kritikám. :) Ha valami a kezdetekben jó, annál nagyobb a csalódás. Hasonló mérvű pofára esés volt Christian eltöketlenedése is. :D De sebaj, a piac épp virul, attól nem kell tartani hogy nem lesz mit olvasni ebben a kategóriában az éven. Én pedig szorgalmasan olvasni fogok, itt pedig kiadom majd a dühömet... :D Terápiának sem utolsó... :D

      Törlés
  6. Katasztrofa ez a konyv. Egyszer mar olvastam ugyanezt 600 oldalnyi kiadasban es az jobban megerte. Ez csak egy olvsobb vekonyabb adoptacio. Ja es felfigyeltem hogy nem csak a sztori meg a szereplok de neha egesz mondatok is ugyanazok mint mas konyvekbe(szurke 50..) en az elso reszt nagynehezen vegigragtam baromira untam es a polc leghatso zugaban vegzi. En azt nem ertem hogy hogy lett ez bestseller es a fulszovegen ottvan hogy ez a szurke rajongoknak koszonheto. Hulyek az emberek? Minek olvassak ugyanazt ket konyvbe jo sok penzert ha eleg ha elolvassak a szurket ketszer? Mert ez a konyv detto az csak kevesbe minosegi es elvezhetetlen mivel hat. Ez egy olcso utanzat. Ennyi a velemenyem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      Mélyen egyetértek veled, de gondolom ez már a véleményemből is kiderült... És azt hinné az ember, hogy ettől mélyebb nem lehet már. És DE! Ma fejeztem be Lainey Reese Asztal három főre c. könyvét... És ne tudd meg! :D Olyan kritika lesz belőle ma este hogy ihaj! A piac egyre igénytelenebb...Sajnos. Kezdek már nem reménykedni... :)

      Törlés
  7. Teljesen egyetértek az utolsó bejegyzéseddel:-) Nem értem, hogy minek csinálnak az ilyen könyveknek folytatást???A kritikád viszont fenomenális, nagyon tetszett. Ha olvasok egy szemetet, (ami csak olyankor történhet mostanában, amikor még te is olvasod) rögtön megnézem utána, hogy hogyan értékelted és egyrészt felderülök a megjegyzéseiden, másrészt megnyugtat a tudat, hogy nem bennem van a hiba:-) Egyre csak esik a könyvek színvonala, úgyhogy most kicsit átevezek szerintem a kosztümösökre, hátha lecsillapítja háborgó lelkemet:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most Cole-lal és Rose-zal kompenzálok. A könyveket már elolvastam, és jelentem, végre egyenesbe jött az agyi működésem. :) A vélemények folyamatban, csak nem volt eddig lehetőségem írni. Tavaly időhiánnyal küszködtem, most meg sportot űzök a kórházi látogatásokból. De elvileg ennek a hétnek a végén vége, mert kedves doktorbácsik határozottan kioperálják belőlem, amit ki kell. Na már most, emiatt tök ideg vagyok, és sehol nincs az agyam. De reményeim szerint jövőhéten, míg lábadozni fogok, és miután megnyugodtam, csak úgy ömleni fog belőlem a szó. :) Amúgy eleve azért kezdtem el azt a blogot, mert nekem is szükségem volt a pozitív megerősítésére, hogy nem velem van a baj. Szóval lassan olyanok vagyunk, mint egy önsegélyező csoport. :D

      Törlés